Τι να κάνω αν βγάζει καπνούς;

Τι να κάνω αν βγάζει καπνούς;

 

 Τι να κάνω αν βγάζει καπνούς;  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που ο κινητήρας έχει ανεβάσει θερμοκρασία;

 

Ένας κινητήρας μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία για πολλούς λόγους αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζουμε πως να το αντιμετωπίσουμε.

Η ένδειξη ότι η θερμοκρασία του οχήματος μας έχει ανέβει είναι ο δείκτης θερμοκρασίας.

Επομένως, η πρώτη κίνηση είναι να ανοίξουμε το καλοριφέρ και να βάλουμε τον ανεμιστήρα να δουλέψει στο μέγιστο ώστε να εκτονωθεί θερμότητα. Αν δεν πέσει τότε θα πρέπει να σταματήσουμε το αυτοκίνητο και να σβήσουμε τον κινητήρα.

Στην περίπτωση που απλά έχει ανέβει η θερμοκρασία χωρίς να βγαίνει καπνός από το καπό τότε άνοιξε το για να εκτονωθεί θερμότητα και να επανέλθει ο κινητήρας στη φυσιολογική του θερμοκρασία.

Ο κινητήρας χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να επανέλθει στη φυσιολογική του θερμοκρασία. Αν όμως έχει αρχίσει να βγάζει καπνούς από το καπό τότε δεν πρέπει να ανοιχτεί τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καπνός.

 

 

 

Για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε γεγονότος μέσα στο όχημα πρέπει να έχουμε ένα δοχείο με ψυκτικό υγρό, ένα μεγάλο πανί και πυροσβεστήρα ενώ ο συχνός έλεγχος του ψυγείου για νερό είναι απαραίτητος.

Σε κάθε περίπτωση ο πανικός δεν βοηθάει γι΄αυτό καλό είναι να γνωρίζετε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να λύσετε το πρόβλημα.

 

Αν πάλι δεν είστε σίγουροι για αυτά που πρέπει να κάνετε καλύτερα ακινητοποιήστε το όχημα σας και καλέστε την Οδική Βοήθεια αν αυτή περιέχεται σαν κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

Αν δεν την έχετε στο ασφαλιστήριο σας ως κάλυψη εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η ασφάλεια Οδικής Βοήθειας μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μια μηχανική βλάβη του οχήματος σας καθώς θα φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση της ή για τη μεταφορά σας στο πλησιέστερο συνεργείο.

 

Υπολογισμός Ασφαλίστρων

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος  (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall)

 

Share this post