Αποταμίευση με ασφάλεια

Αποταμίευση με ασφάλεια

Στην περίοδο που όλα είναι ρευστά και οι επιλογές μας επηρεάζουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας , αναρωτιόμαστε έντονα πως θα εξασφαλίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο όταν πλέον θα έχουμε συνταξιοδοτηθεί.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα ασφάλισης.

Τα αποταμιευτικά προγράμματα έχουν ως σκοπό να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής όταν πλέον δεν θα μπορούμε να εργαστούμε ενώ εγγυόνται ότι οι οικείοι μας θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που προκύπτουν από ένα απρόσμενο και αιφνίδιο γεγονός.

Τα ασφάλιστρα των αποταμιευτικών προγραμμάτων επηρεάζονται από αρκετούς παράγοντας όπως η ηλικία μας σήμερα, η ηλικία που επιθυμούμε να ξεκινήσει η καταβολή του ασφαλίσματος, το ποσό της σύνταξης που επιθυμούμε να λαμβάνουμε και το ποσό των ασφαλίστρων που θα καταβάλουμε.

Τα αποταμιευτικά προγράμματα διακρίνονται σε ιδιωτικής σύνταξης, προστασίας της ζωής και επενδυτικά προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε. 

Ασφάλεια Αποταμίευσης Ιδιωτική Σύνταξη

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο για την κάλυψη μελλοντικών υποχρεώσεων, όπως παροχή σύνταξης.

Η επένδυση μέσω του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός ατομικού μηνιαίου εισοδήματος στην ηλικία της συνταξιοδότησης, δίνοντας λύση στην ανησυχία για το μελλοντικό εισόδημα.

Επιπλέον μπορεί να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση στα αγαπημένα σας πρόσωπα σε περίπτωση απώλειας ζωής. Στη λήξη του προγράμματος θα λάβετε είτε εφάπαξ ποσό είτε μηνιαίες καταβολές σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου σας την συνολική αξία που θα έχει δημιουργηθεί.

Ασφάλεια Προστασίας της Ζωής

Με το πρόγραμμα προστασία της ζωής εξασφαλίζεται η καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και τα προγράμματα προστασίας της οικογένειας και προστασίας των παιδιών όπου εξασφαλίζουν την καταβολή ενός ποσού στην οικογένεια σε περίπτωση απώλειας της ζωής ή για την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών της οικογένειας, με τη μορφή μηναίων καταβολών ή με εφάπαξ δόση σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου.

Επενδυτικά Προγράμματα

Τα προγράμματα Unit Linked ή αλλιώς επενδυτικά προγράμματα απευθύνονται σε όσους έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν συστηματικά ένα μέρος του εισοδήματός τους με σκοπό τη δημιουργία κεφαλαίου για το μέλλον.

Αποτελούν μια εναλλακτική αποταμίευση, επενδύοντας μέρος των χρημάτων σου σε ένα επενδυτικό όχημα μετρίου ρίσκου και μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα, μετριάζοντας σημαντικά το ρίσκο με σκοπό την μεγαλύτερη απόδοση των κεφαλαίων σου. 

Μέσω του επενδυτικού προγράμματος μπορείς να έχεις ευελιξία στις πληρωμές καθώς ορίζεις εσύ το ασφάλιστρο με βάση την οικονομική σου δυνατότητα, αλλά και τη συχνότητα των πληρωμών. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να προσαρμόσεις τα ασφάλιστρα αν αλλάξουν τα οικονομικά σου δεδομένα.

Σημαντικό να γνωρίζετε

  • Με τα προγράμματα προστασίας μπορείς να εξασφαλίσεις εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα προσφέροντας οικονομική βοήθεια σε περίπτωση αιφνίδιου και απρόσμενου γεγονότος.
  • Μπορείς επίσης, να εξασφαλίσεις το ποσό αποταμίευσης που χρειάζεσαι για να μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες του μέλλοντος.
  • Ισχύει ο κανόνας του όσο πιο νέος ξεκινήσεις ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα σου.
  • Θα λάβεις στη λήξη του συμβολαίου, περισσότερα χρήματα από ότι αν αποταμίευες μόνος σου. 
  • Κάθε χρόνος που θα περνάει θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο χρηματικό στόχο που έχεις θέσει εσύ και κανείς άλλος δεν καθορίζει τις παραμέτρους ασφάλισης σου.

Share this post