Στα πρόθυρα “ανακοπής” η Υγεία

Στα πρόθυρα “ανακοπής” η Υγεία

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία στη χώρα μας είναι πολλές.  Τόσο η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και τα υλικά και φάρμακα είναι συνεχώς αυξανόμενη. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα της γρίπης έχουν θέσει τα νοσοκομεία “στην εντατική“.  Τα περισσότερα δεν διαθέτουν το απαιτούμενα μέτρα για την προστασία ασθενών, συνοδών και επισκεπτών.

 

Η συμφόρηση των επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών είναι η εικόνα ενός συστήματος που έχει φτάσει τα όρια του. Το αποτέλεσμα είναι οι χρήστες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης του Δημοσίου τομέα να είναι απογοητευμένοι και αγχωμένοι.

 

Θέλει πολλά χρόνια μεταρρυθμίσεων ώστε η κατάσταση να καταφέρει να εξομαλυνθεί.

 

Το ιδιωτικό σύστημα υγείας φαίνεται μονόδρομος. Είναι ταυτόχρονα όμως και η ακριβή λύση ή τουλάχιστον αυτή την ιδέα έχουμε δημιουργήσει τις περισσότερες φορές χωρίς να γνωρίζουμε ουσιαστικά ποιο είναι τελικά το κόστος ενός προγράμματος υγείας για τη δική μας περίπτωση.

 

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το να ασφαλιστεί κανείς στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί μια πολυ-παραγοντική εξίσωση. Στόχος είναι η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα από το αν θα είναι δημόσιες ή ιδιωτικές.

 

Ας σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που “κοστίζουν” στο σύστημα υγείας;

 

Συνήθως, και επιτρέψτε μας τον όρο “ακριβοί” ασθενείς, εννοούμε όλους αυτούς που η υγεία τους για κάποιους λόγους είναι επιβαρυμένη είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή άνθρωποι νεότεροι που αντιμετωπίζουν χρόνια ή εκ γενετής νοσήματα που απαιτούν επαναλαμβανόμενες θεραπείες και παρακολούθηση.

 

Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων υπολογίζεται περίπου στο 10% του πληθυσμού της χώρας. Οι περισσότερες περιπτώσεις από αυτό το 10% αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα από το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ σε μια ιδιωτική ασφάλιση πιθανότητα να μην μπορούσαν να ασφαλιστούν. Είτε γιατί το κόστος θα ήταν μεγάλο είτε γιατί τα προβλήματα υγείας τους δεν τα αναλαμβάνει η ασφαλιστική.

Το υπόλοιπο 80%-90% είναι δηλαδή άνθρωποι υγιείς. Σε αυτούς τη μια φορά που θα τύχει να αρρωστήσουν θα βιώσουν όλη την ταλαιπωρία του δημόσιου συστήματος υγείας μαζεμένη.

 

Γιατί λοιπόν να μην προνοήσουμε για την ποιότητα των υπηρεσιών που θέλουμε να έχουμε;

 

Έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας με μια απλή ίωση στο νοσοκομείο και οι νοσηλευτές να ψάχνουν βαμβάκι ή οινόπνευμα για να μπορέσουν να σας κάνουν εξέταση αίματος;

 

Η ιδιωτική ασφάλιση θα σας παρέχει όλα όσα επιθυμείτε και όσα πρέπει να έχετε σε ένα σύστημα υγείας. Το αν θα επιλέξετε να έχετε ιδιωτικές παροχές δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι στο χέρι σας.

 

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν προγράμματα υγείας :

 

 

Για παιδιά από 99 ευρώ το έτος

 

 

Για ενήλικες

  • Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης από 50 ευρώ το έτος ανά άτομο
  • Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης από 25 ευρώ το μήνα

 

 

Σημαντικό να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ασφαλίστρων είναι η ηλικία του ασφαλιζόμενου. Όσο μικρότεροι ασφαλιστούμε τόσο λιγότερα θα είναι τα ασφάλιστρα, καθώς δεν προϋπάρχουν προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

Αναλυτικά τα προγράμματα υγείας μπορείτε να τα βρείτε εδώ 

 

Μπορείτε όμως και να μας καλέσετε ή να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να σας στείλουμε προσφορά με βάση τα δικά σας στοιχεία, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

 

Στην Insurance Motors σκοπός μας είναι να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που εσείς επιθυμείτε, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.

 

Share this post