Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Χθες, 7 Απριλίου, όπως και κάθε χρόνο, ήταν Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization) βασίζεται στην αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

 

Η φετινή ημέρα υγείας ήταν αφιερωμένη στην καθολική κάλυψη υγείας του πληθυσμού (Universal Health Coverage).

 

 

 

 

Κυριότερα μηνύματα της καμπάνιας ήταν:

 

#1 Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και είναι ώρα να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτή

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι ωθούνται σε ακραίες συνθήκες φτώχειας κάθε χρόνο εξαιτίας των εξαντλητικών εξόδων τους για θέματα υγείας.

 

Όλοι πρέπει να έχουν τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να φροντίζουν για την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους.

 

#2 Στατιστικά περίπου οι μισοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν την φροντίδα που τους χρειάζεται

 

Η μη ασφαλής και χαμηλής ποιότητας φροντίδα υγείας καταστρέφει τη ζωή και κοστίζει τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

#3 Η ποιοτική και οικονομικά προσιτή πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι η βάση για την καθολική υγεία

 

Η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών υγείας σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών όπως η εξέταση για προβλήματα υγείας, εμβόλια, πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, τον οικογενειακό προγραμματισμό, τη θεραπεία μακροχρόνιων κ

 

αι βραχυπρόθεσμων παθήσεων, το συντονισμό με άλλα επίπεδα φροντίδας και, φυσικά, την αποκατάσταση.

#4 Επί της ουσίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αφορά τη φροντίδα των ανθρώπων και τη συμβολή τους στην βελτίωση της υγείας τους, ή στη διατήρηση της ευημερίας τους, παρά στη θεραπεία μίας μόνο ασθένειας, ή κατάστασης.

 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν συνεχή σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς τους και γνωρίζουν το ιστορικό της υγείας τους. Έτσι έχουν την πλήρη εικόνα, κάτι που βοηθά στη βελτίωση της φροντίδας για τους ασθενείς, ενώ τους εξοικονομεί και χρήματα.

 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζουν τις παραδόσεις, την κουλτούρα και τις πρακτικές των κοινοτήτων τους. Αυτό τους καθιστά απαραίτητους κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας, ή έκτακτης ανάγκη

 

 

 

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα και τους στόχους που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  Η υγεία μας πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας, σε όποια χώρα και αν ζούμε και σε όποιες συνθήκες.

 

 

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μην αμελείς την υγεία σου!

Όταν οι δημόσιοι φορείς δεν μπορούν να σε καλύψουν , απέκτησε πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας μέσω ενός προγράμματος που θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες.

 

 

Ασφάλισε και εξασφάλισε εσένα και την οικογένεια σου. Στην Insurance Motors, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης , αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας και σχεδιάζουμε μαζί του πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Με αυτόν τον τρόπο έχετε πάντα τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης .

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο νωρίτερα επιλέξουμε να ασφαλιστούμε τόσο χαμηλότερα είναι τα ασφάλιστρα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν νοσοκομειακά προγράμματα υγείας που ξεκινούν από 25 ευρώ το μήνα και εξωνοσοκομειακά προγράμματα υγείας που ξεκινούν από 5ο ευρώ το χρόνο.

 

 

Μπορείτε να ζητήσετε εξατομικευμένη προσφορά ασφάλισης υγείας εδώ

 

Σύντομα ο προσωπικός σας ασφαλιστικός σύμβουλος της Insurance Motors θα σας αποστείλει email με την προσφορά ασφάλισης και θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συζητήσετε τις λεπτομέρειες.

 

Share this post