Ασφάλιση υποψήφιων οδηγών

Ασφάλιση υποψήφιων οδηγών

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών οχημάτων. Με το νέο νόμο απαιτείται η προσκόμιση ασφάλισης τους πριν την πρακτική εξέταση.

 

Δημοσιεύτηκε  04/03/2019 στο ΦΕΚ Α 40 04/03/2019 , ο νόμος για την ασφάλιση των υποψήφιων οδηγών με τίτλο ” Δοκιμασία Προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις Ν. 4599/2019.

 

Οι υποψήφιοι οδηγοί υποχρεούνται να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι εξής καλύψεις:

 

  • Σωματικές Βλάβες έναντι τρίτων
  • Υλικές Ζημιές έναντι τρίτων συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης
  • Επισκευή του εκπαιδευτικού οχήματος

 

Η ασφάλεια αυτή θα πρέπει να καλύπτει και απώλεια εισοδήματος για τον εκπαιδευτή για τουλάχιστον ένα (1) μήνα.

Καλύτεροι οδηγοί…οι γυναίκες

 

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού InsureTheBox που

δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας..

Διάβασε περισσότερα εδώ

 

Η ασφάλεια αυτή θα πρέπει να προσκομίζεται είτε από τον εκπαιδευόμενο πριν την έναρξη της πρακτικής του εξέτασης στο εκπαιδευόμενο όχημα, είτε σαν πρόσθετη πράξη στην ασφάλεια του εκπαιδευτικού οχήματος.

 

Όπως φαίνεται, οι ασφαλιστικές θέλοντας να εναρμονιστούν με τα απαιτούμενα του νέου νόμου φροντίζουν για τη δημιουργία πακέτων ασφάλισης που θα περιλαμβάνουν τις υποχρεωτικές για τον εκπαιδευόμενο καλύψεις. Η ασφάλιση, επίσης, καλύπτει υποχρεωτικά όλους τους χώρους διενέργειας εξέτασης υποψηφίων οδηγών δημόσιους ή ιδιωτικούς, κλειστούς ή ανοιχτούς.

 

Ακόμα, το νέο σύστημα προβλέπει τη χορήγηση άδεια οδήγησης σε νέους που έχουν συμπληρώσει το 17ο  έτος της ηλικίας τους και συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης.  Η κανονική άδεια οδήγησης θα τους χορηγείται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας.

 

Το πρόγραμμα αυτό παρέχεται στις παρακάτω κατηγορίες οχημάτων:

  • Ε.Ι.Χ- Σχολής Οδηγών
  • Λεωφορείο Εκπαιδευτικό
  • Φορτηγό Σχολής Οδηγών
  • Μοτοποδήλατο 50 cc Σχολής Οδηγών
  • Μοτοσυκλέτα Σχολής Οδηγών

 

Είτε είστε Σχολή Οδηγών, είτε Υποψήφιος Οδηγός ζητήστε άμεσα προσφορά ασφάλισης από την Insurance Motors. Ο προσωπικός σας ασφαλιστικός σύμβουλος θα σας ενημερώσει πλήρως για τις παροχές των προγραμμάτων και τα ασφάλιστρα ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της ασφάλισης σας.

 

Share this post