Καλύτεροι οδηγοί…οι γυναίκες

Καλύτεροι οδηγοί…οι γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού InsureTheBox που δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, οι γυναίκες είναι καλύτερες οδηγοί από τους άντρες.

 

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για το διάστημα Ιανουαρίου 2017 με Δεκεμβρίου 2018. Σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα τοποθετήθηκε μια μαύρη συσκευή σε μέγεθος smartphone μέσα στο αυτοκίνητο τους. Η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα όπως η ταχύτητα, τα χιλιόμετρα, η ώρα ή το στυλ οδήγησης.

 

 

 

Η insurancethebox που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει αυτή τη δράση με την τοποθέτηση ενός μαύρου κουτιού που μαζεύει δεδομένα στα οχήματα με σκοπό την ασφαλέστερη οδήγηση. Την προστασία των οδηγών αλλά και των άλλων χρηστών της οδού.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι:

 

 

  • Οι νέες σε ηλικία γυναίκες οδηγοί (17 έως 25 ετών) ήταν πιο προσεκτικές από τους άντρες. Συγκεκριμένα, οι άντρες επιτάχυναν κατά 55% περισσότερο από τις γυναίκες.

 

  • Οι γυναίκες τη νύχτα μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 5 το πρωί οδηγούν πιο προσεκτικά.

 

  • Στο 78% των ατυχημάτων οι άντρες οδηγοί ευθύνονταν

 

  • Oι άντρες είχαν πιθανότητα 46% μεγαλύτερη να επιταχύνουν από ότι οι γυναίκες

 

Η έρευνα κατέρριψε το μύθο ότι οι γυναίκες είναι χειρότερες οδηγοί από τους άντρες αφού σύμφωνα με τα νούμερα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πιο προσεκτικές.

Η insurethebox ανταμοίβει τους καλούς οδηγούς με Βonus χιλιομέτρων που μεταφράζεται σε έκπτωση στα ασφάλιστρα τους. Οι γυναίκες που πήραν αυτό το bonus ήταν 11% περισσότερες από τους άντρες.

 

 

Στην Ελλάδα, η Μινέττα Ασφαλιστική έχει δημιουργήσει το application minetta drive το οποίο σου δείχνει “πόσο μετράς” στην οδήγηση. Με το minetta drive μπορείς να μάθεις πόσο σωστός οδηγός είσαι, αλλά και να βελτιώσεις την οδηγική σου συμπεριφορά.

 

Μετρώντας:

 

  • Σκόρ Ταχύτητας

 

  • Σκόρ Συγκέντρωσης

 

  • Σκορ Ομαλότητας

 

  • Σκορ Ετοιμότητας

 

για κάθε διαδρομή αλλά και σαν επιμέρους κατηγορίες.

 

Ακολουθώντας και τις χρήσιμες οδηγίες που εμφανίζονται από τη Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς του ΙΑΒΕΡΗ βελτιώνεσαι και ελαχιστοποιείς τους κινδύνους, προστατεύοντας τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τους συνεπιβάτες σου και τους χρήστες των οδών.

 

 

Άλλωστε η Μινέττα σχεδιάζει σύντομα να ανταμοιβει όλους τους χρήστες του ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE.

 

Share this post