Ημέρα προσωπικών δεδομένων

Ημέρα προσωπικών δεδομένων

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει οριστεί η 28η Ιανουαρίου. 

 

Κάθε χρόνο γιορτάζεται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Επικρατείας και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός: η ενημέρωση για τη σημαντικότητα της προστασίας ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος την εποχή του διαδικτύου.

Σε κάθε βήμα στο διαδίκτυο προσφέρουμε πληροφορίες σχετικές με τα προσωπικά μας δεδομένα. Πολλές φορές αυτό γίνεται χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε ή χωρίς να γνωρίζουμε τους κινδύνους που κρύβονται.

Πλέον, θεωρείται επιτακτική ανάγκη προστασίας όλων των χρηστών του διαδικτύου, πρώτον με τη θέσπιση των σχετικών νομοθετημάτων και δεύτερον με την ουσιαστική και ολοκληρωμένη ενημέρωση τους.

 

Στην Ελλάδα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών του διαδικτύου,αρμόδια είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ενεργή δράση ωστόσο έχουν αναπτύξει και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα,  με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στον ψηφιακό κόσμο, την ενημέρωση και την ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο.

 

Άλλωστε o Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) που τέθηκε σε εφαρμογή το Μάιο του έτους που μας πέρασε, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αλλαγή στη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο εν λόγω κανονισμός εξουσιοδοτεί τις εκάστοτε Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ευρώπη να επιβάλουν πρόστιμα για σοβαρές παραβάσεις. Έτσι εξασφαλίζεται  ότι το απόρρητο θα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές.

 

 

Για να είμαστε ασφαλείς σε κάθε ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε θα πρέπει:

-Να διαβάζουμε τους όρους

-Να δίνουμε τόσα στοιχεία όσα χρειάζονται για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής

-Να μην παραχωρούμε προσωπικά δεδομένα αν δεν νιώθουμε σίγουροι για την ασφάλεια που μας παρέχει η ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε

-Για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνόμαστε στις Αρμόδιες Αρχές

 

 

Το ασφαλιστικό μας πρακτορείο, να αναφερθεί, πως είναι πλήρως συμμορφωμένο με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας δεδομένων . Μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω στους Όρους Χρήσης. 

 

Ασφαλίσου Υπεύθυνα

Η Online Ασφάλιση μέσω του site μας έχει διευκολύνει αρκετά,

όσους ψάχνουν ασφάλεια άμεσα και γρήγορα.

Δες εδώ

Share this post