Εξασφαλίζοντας τη συνταξιοδότηση μας

Εξασφαλίζοντας τη συνταξιοδότηση μας

Στις μέρες μας που όλα είναι ρευστά και αμφίβολα, οι κινήσεις που κάνουμε για εμάς και τα παιδιά μας πρέπει να έχουν απώτερο σκοπό και στόχο το μέλλον μας. Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αμφιβάλλουμε για το αν και το πότε θα συνταξιοδοτηθούμε και για το αν θα τα καταφέρουμε όταν πλέον δεν θα μπορούμε να εργαστούμε. Μια λύση για την εξασφάλιση της σύνταξης μας που αποτελεί βιοποριστικό μέσο είναι το ιδιωτικό σύστημα συνταξιοδότησης. Με ένα τέτοιο πρόγραμμα εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε ένα συγκεκριμένο ποσό σύνταξης κάθε μήνα, το ύψος του οποίου θα έχουμε εμείς επιλέξει.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όσο πιο νωρίς ηλικιακά ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης τόσο πιο οικονομικά είναι τα ετήσια ασφάλιστρα. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε και να έχουμε αποφασίσει ποιο θα είναι το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που επιθυμούμε να λαμβάνουμε και το πότε θέλουμε να ξεκινήσει η συνταξιοδότηση μας μεταξύ του 55ου και 75ου έτους της ηλικίας μας. Ακόμα, ο τρόπος που θα καταβληθεί το ποσό συνταξιοδότησης είναι κάτι που εσείς θα επιλέξετε. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να καταβάλλεται μηνιαία ή όλο το ποσό συνταξιοδότησης εφάπαξ κατά τη λήξη του συμβολαίου. Το ύψος των ασφαλίστρων λοιπόν, εξαρτάται και διαμορφώνεται από τους παράγοντες και τις επιλογές που θα κάνει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για Μηνιαία Σύνταξη 100 ευρώ με έναρξη από το 65ο έτος της ηλικίας κάποιου που θα ασφαλιστεί από το 20ο έτος τα ετήσια ασφάλιστρα ανέρχονται στα 220 ευρώ.
Καθώς το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ασφάλισης αποτελεί αποταμιευτικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να γίνει από τους γονείς για τα παιδιά τους ή σαν ενήλικες για εμάς τους ίδιους.

Για προσφορά ασφάλισης συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ και ο προσωπικός σου ασφαλιστικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει πλήρως για όλες τις λεπτομέρειες.

Share this post