Υγραέριο (LPG) ναι ή όχι;

Υγραέριο (LPG) ναι ή όχι;

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συχνό φαινόμενο τα οχήματα να κινούνται με υγραέριο. Η οικονομία και οι μειωμένοι ρύποι αποτελούν βασικά κίνητρα για μια τέτοια επιλογή. Πολλοί οδηγοί επιλέγουν να μετατρέψουν τον κινητήρα του οχήματος τους από βενζίνη σε LPG (υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο). Αν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η υγραεριοκίνηση είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα τα ποσοστά της παραμένουν ακόμα χαμηλά παρά τα αυξημένα πλεονεκτήματα που προσφέρει στις μετακινήσεις και στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Γιατί να κινηθείς με υγραέριο;

– Τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων

– Το υγραέριο είναι περίπου 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη

– Μπορεί να γίνει μετατροπή συμβατικού οχήματος σε σύστημα υγραερίου χωρίς να αγοραστεί καινούργιο όχημα.

– Το υγραέριο δεν προκαλεί φθορές στον κινητήρα και η βασική συντήρηση του απαιτεί μόνο αλλαγή φίλτρων

– Με το υγραέριο ο κινητήρας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Τα αρνητικά βέβαια που παρουσιάζει η υγραεριοκίνηση είναι το κόστος μετατροπής, ο μειωμένος χώρος αποσκευών και τα περιορισμένα σημεία ανεφοδιασμού.

Πρέπει να θυμάστε ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους η μετατροπή πρέπει να γίνει σε πιστοποιημένα συνεργεία που φέρουν αδειοδότηση από το Yπουργείο Μεταφορών και το όχημα να έχει περάσει επιτυχώς τον έλεγχο ΚΤΕΟ, προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας που θα αναφέρει τα καύσιμα κίνησης του οχήματος.

Όσον αφορά την ασφάλιση των οχημάτων που έχουν υποστεί μετατροπή σε lpg, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή επιβάρυνση εφόσον έχει προσκομιστεί στην ασφαλιστική εταιρεία η νέα άδεια κυκλοφορίας.

 

 

Υπολογισμός Ασφαλίστρων

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος  (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall)

 

 

Share this post