Τροχαίο ατύχημα, τι να κάνω;

Τροχαίο ατύχημα, τι να κάνω;

 

Στις μέρες μας, λόγω τις πληθώρας των οχημάτων και της ταχύτητας των ρυθμών ζωής μας η εμπλοκή σε ένα ατύχημα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.  Ακόμα όμως και σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να νιώθεις ασφαλής.

Το να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε σε κάθε περίπτωση, μας προσφέρει ηρεμία και σιγουριά. Γι΄αυτό συγκεντρώσαμε εδώ όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανά περίπτωση:

 

 

Α. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος χωρίς τραυματισμό, με αποδοχή της υπαιτιότητας. 

Σε αυτήν την περίπτωση, καλούμε τη Φροντίδα Ατυχήματος ή τον προσωπικό μας ασφαλιστικό σύμβουλο να μας δώσει οδηγίες. Αν δεν καλέσουμε και αποχωρήσουμε από το χώρο του συμβάντος πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει Αριθμό Κυκλοφορίας του άλλου οχήματος, τηλέφωνο και στοιχεία του οδηγού. Έπειτα μέσα σε 8 ημέρες από το συμβάν πρέπει να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία.

 

Β. Σε περίπτωση τροχαίου που δεν αποδέχεται κανείς την υπαιτιότητα

Εκτός από τη Φροντίδα Ατυχήματος που την καλούμε για να καταγραφεί το συμβάν, καλούμε και την Τροχαία.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στην περίπτωση που το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο. Το συμβάν καταγράφεται και από την τροχαία.

Γ. Σε περίπτωση τροχαίου με τραυματισμό

Φροντίζεται άμεσα να κληθούν οι πρώτες βοήθειες- ΕΚΑΒ. Έπειτα καλείτε Τροχαία και Φροντίδα Ατυχήματος χωρίς να μετακινηθείτε εσείς ή τα οχήματα σας από το σημείο του συμβάντος.

 

 Θα πρέπει να θυμάστε να τοποθετήσετε τρίγωνο ώστε να προειδοποιεί τα διερχόμενα οχήματα.

Αν η ασφαλιστικές των εμπλεκόμενων οχημάτων συμμετέχουν στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού και οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν για τις συνθήκες του ατυχήματος τότε μπορείτε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε και οι δύο το σχετικό έντυπο.

H υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ειδικά οργανωμένη έτσι ώστε να μπορέσει να σας εξυπηρετήσει άμεσα και να καταγράψει το συμβάν την ώρα του ατυχήματος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορείτε από τον τόπο του συμβάντος να καλέσετε τον προσωπικό σας ασφαλιστικό σύμβουλο, ώστε να σας καθοδηγήσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

Share this post