Οδηγίες αντικατάστασης σκασμένου λάστιχου

Οδηγίες αντικατάστασης σκασμένου λάστιχου

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι ένα σκασμένο λάστιχο;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε ένα σκασμένο λάστιχο στο αυτοκίνητό μας, αφού δεν ξέρουμε πότε και που θα χρειαστεί να το κάνουμε και είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί.

Όμως μπορείς να το αλλάξεις ή μήπως η αλλαγή του είναι για σένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Η περιπέτεια ξεκινά!

Τι θα χρειαστείς;

  • Ρεζέρβα
  • Προειδοποιητικό Τρίγωνο
  • Γρύλο
  • Κατσαβίδι
  • Κλειδί Μπουλονιών

Πώς θα χρησιμοποιήσεις όλα τα παραπάνω;

Βήμα 1ο

Φροντίζουμε να σταματήσουμε σε επίπεδο σημείο που δεν ενοχλεί τη διέλευση άλλων οχημάτων και ανάβουμε τα «αλάρμ». Τοποθετούμε το προειδοποιητικό τρίγωνο τουλάχιστον 30 μ πριν το όχημα μας και με πλήρη ορατότητα από τα άλλα οχήματα.

Βήμα 2ο

Βγάζουμε τα εργαλεία από το όχημα μας (ρεζέρβα, γρύλο, κατσαβίδι, κλειδί μπουλονιών).Τοποθετούμε τάκους ή μεγάλες πέτρες -που θα κάνουν την ίδια δουλειά – στο λάστιχο που βρίσκεται απέναντι από το σκασμένο.

Βήμα 3ο

Απομακρύνουμε το κάλυπτρο της ζάντας, εάν υπάρχει. Χρησιμοποιώντας το ειδικό κλειδί αρχίζουμε να χαλαρώνουμε τα μπουλόνια, χωρίς να τα αφαιρέσουμε εντελώς. Τοποθετούμε το γρύλο. Στα περισσότερα οχήματα, τοποθετείται σε κάποια βάση που βρίσκεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Εάν όμως δεν είστε σίγουροι συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών του οχήματος.

Βήμα 4ο

Αφού σιγουρευτείτε ότι ο γρύλος έχει τοποθετηθεί σωστά, αρχίζουμε να ανυψώνουμε το όχημα μας τόσο ώστε να μην ακουμπάει το λάστιχο στο έδαφος. Αφαιρούμε τα παξιμάδια από τις βίδες και αφαιρούμε το σκασμένο λάστιχο. Στη θέση του τοποθετούμε τη ρεζέρβα.

Βήμα 5ο

Αφού την τοποθετήσουμε σωστά και την ευθυγραμμίσουμε με τις βίδες, τοποθετούμε τις βίδες και τα παξιμάδια και τα βιδώνουμε. Κατεβάζουμε το όχημα από το γρύλο, σφίγγουμε τα παξιμάδια, μαζεύουμε εργαλεία και το σκασμένο λάστιχο και είμαστε έτοιμοι.

Τελικά είναι απλό;

Επιπλέον, μην ξεχνάς να συντηρείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη ρεζέρβα του αυτοκινήτου. Όταν την χρειαστείς θα πρέπει να είναι ένα λειτουργικό λάστιχο.

Αν εξακολουθείς να πιστεύεις πως δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, η λύση είναι μια. Πρόσθεσε στο ασφαλιστήριο σου την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας! Η Οδική Βοήθεια της ασφάλειας αυτοκινήτου σου θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αν δεν έχεις την απαραίτητη γνώση ή υπομονή να αλλάξεις λάστιχο. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις ρεζέρβα θα βρουν λύση άμεσα στο πρόβλημα σου.

Share this post