Το νέο trend που έγινε υπόχρεο ασφάλισης για τους χειριστές του

Το νέο trend που έγινε υπόχρεο ασφάλισης για τους χειριστές του

Είναι το νέο trend και το συναντάς παντού! Τα Drones κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τραβούν εκπληκτικά πανοραμικά πλάνα.

Τα Drones (Unmanned Aerial Vehicles) ή αλλιώς Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα, μοιάζουν με μικρά τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα και διαθέτουν αισθητήρες και ενσωματωμένη κάμερα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αν είσαι ερασιτέχνης χειριστής- το κάνεις δηλαδή για χόμπι- δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτεις Άδεια Χειριστή, εκτός κι αν το drone σου υπερβαίνει τα 4 κιλά σε βάρος.

Αν από την άλλη εάν είσαι επαγγελματίας, τότε η Άδεια Χειριστή είναι υποχρεωτική. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και για την ασφάλιση τους. Δηλαδή, οι ερασιτέχνες δεν είναι υπόχρεοι ασφάλισης ενώ οι επαγγελματίες για συγκεκριμένες κατηγορίες Drones είναι υποχρεωμένοι να ασφαλιστούν για Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία & Χρήση των Drones (ΣΜηΕΑ).

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απαιτούνται οι εξής καλύψεις :

-Σωματικές Βλάβες / άτομο 1.000 ευρώ

-Υλικές Ζημιές/άτομο 150 ευρώ

-Ομαδικό Συμβάν για Σωματικές Βλάβες και Υλικές Ζημιές 1.000 ευρώ

Βέβαια πρέπει να αναφερθεί πως τόσο οι κατηγορίες που δεν απαιτούν ασφάλιση όσο και οι ερασιτέχνες χειριστές μπορούν να ασφαλιστούν προστατεύοντας τους ίδιους, ιδιαίτερα αν η χρήση των drones είναι ιδιαίτερα συχνή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή για να ζητήσετε προσφορά καλέστε μας στο 210 97 07 047.

Share this post