Τips αποφυγής κλοπής

Τips αποφυγής κλοπής

 

Έξαρση έχουν παρουσιάσει οι κλοπές οχημάτων κατά την τελευταία 2ετία στη χώρα μας. Η κλοπή ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι ολική, να εξαφανιστεί δηλαδή ολόκληρο το αμάξι. Μπορεί όμως να είναι μερική κλοπή. Να λείπουν δηλαδή μέρη του αυτοκινήτου όπως οι ρόδες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν για μερική κλοπή τα οχήματα μόνο όταν τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του οχήματος. Αν για παράδειγμα έσπασαν το τζάμι με σκοπό την αφαίρεση πολύτιμων αντικειμένων μέσα από το όχημα όπως η τσάντα ή το κινητό σας, η ασφαλιστική δεν θα σας καλύψει για μερική κλοπή.

Φυσικά όμως, κανείς δεν θέλει να δει το αυτοκίνητο του παραβιασμένο και για κανέναν λόγο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατ΄όπιν σχετικής στατιστικής έρευνας υπάρχουν κάποια οχήματα τα οποία κλέβονται συχνότερα από άλλα.

Συγκεκριμένα για το διάστημα 2010-2016 :

 • Toyota: Corolla: 30%, Yaris: 16%
 • Nissan: Sunny: 63%, Micra: 11%
 • Smart: Fortwo: 54%, Fortwo coupe: 23%
 • Fiat: Punto: 22%, Uno: 16%
 • BMW: BMW: 32%, 316: 11%
 • Opel: Corsa: 33%, Astra: 19%
 • Hyundai: Accent: 36%, Getz: 9%
 • Volkswagen: Golf: 42%, Polo: 18%
 • Suzuki: Swift: 24%, Jimny: 23%
 • Ford: Escort: 28%, Fiesta: 21%
 • Citroen: Saxo: 25%, Xsara: 8%
 • Peugeot: 106: 29%, 206: 16%

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα μοντέλα, οι μάρκες οχημάτων δεν μπορούν να κλαπούν.

 

 

Επικίνδυνη η χρήση GPS κατά την οδήγηση

Το βέλτιστο κατά τη χρήση των GPS λοιπόν, θα είναι να

έχουμε κοιτάξει από πριν την προτεινόμενη διαδρομή…

Διάβασε περισσότερα εδώ

 

 

Στην Insurance Motors, συγκεντρώσαμε λίγα χρήσιμα  για να αποφύγετε όσο αυτό είναι εφικτό, μια τέτοια κατάσταση.

 

# Παρκάρισμα

Προσοχή που παρκάρετε. Ένα σκοτεινό σημείο, ή πίσω από ένα μεγάλο όχημα είναι σημεία που βοηθούν τον επίδοξο διαρρήκτη. Αν για κάποιο λόγο είστε αναγκασμένοι να το κάνετε, αφήστε ταχύτητα μέσα, και στρέψτε τις ρόδες προς το πεζοδρόμιο.

# Αντικείμενα

Ποτέ μην αφήνετε αντικείμενα σε εμφανή σημεία ακόμα και αν αυτό είναι απλά ένα μπουφάν. Στα μάτια ενός κλέφτη μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον νομίζοντας πως κάτω από το αντικείμενο θα υπάρχει κάτι πολύτιμο. Ακόμα και καλώδια φορτιστή χύμα δεν είναι καλή ένδειξη. Μπορεί κάποιος να θελήσει να βρει που καταλήγουν.

#Ραδιόφωνο

Να βγάζετε πάντα την πρόσοψη του ραδιοφώνου.

#Σβήνουμε τη μηχανή

Δεν αφήνουμε ποτέ σε λειτουργία το όχημα μας ακόμα και αν απομακρυνθούμε από αυτό για λίγα δευτερόλεπτα. Φροντίζουμε πάντα να ελέγχουμε ότι έχουμε ανεβάσει τα παράθυρα ως πάνω και έχουμε κλειδώσει το αυτοκίνητο.

#Κλειδιά

Φροντίζουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας να τα έχουμε σε ασφαλές σημείο.

 

#Extra Tip

Τα πράγματα που θέλουμε να κρύψουμε στο πορτ-μπαγκαζ, έχουμε φροντίσει να τα τακτοποιήσουμε μακριά από το σημείο που θα παρκάρουμε. Επίσης, ένα αυτοκίνητο που δεν είναι καλογυαλισμένο έχει μικρότερες πιθανότητες να κλαπεί- ναι κι όμως ακόμα και η καθαριότητα επηρεάζει την κλοπή.

 

Για ολοκληρωμένη προστασία του οχήματος σου, πρόσθεσε στο ασφαλιστήριο σου πακέτο κλοπής. Το πακέτο κλοπής περιλαμβάνει κάλυψη για ολική και μερική κλοπή του οχήματος. Συνήθως την κάλυψη αυτή συνοδεύουν οι καλύψεις για πυρκαγιά, τρομοκρατικές ενέργειες και φυσικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που χρειάζεται να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική κάνοντας χρήση των παραπάνω καλύψεων σας θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν στην εταιρεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της αποζημίωσης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο κλοπής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όλη αυτή η διαδικασία την αναλαμβάνει ο προσωπικός σου σύμβουλος του Insurance Motors, εφόσον μας ενημερώσετε για το συμβάν.

Share this post