Πρωτοποριακό σύστημα ανιχνεύει εάν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ

Πρωτοποριακό σύστημα ανιχνεύει εάν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ

Ετησίως καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες τροχαία με μεθυσμένους οδηγούς, που παίρνουν στο λαιμό τους χιλιάδες ανθρώπους.

Αυτές τις συνέπειες φιλοδοξεί να περιορίσει το DADSS (Driver Alcohol Detection System for Safety), ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο εάν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Το DADDS θα χρησιμοποιεί δύο ξεχωριστούς αισθητήρες: έναν στην κολώνα του τιμονιού και ο οποίος -μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας- θα μπορεί να ανιχνεύει με ακρίβεια την ποσότητα αλκοόλ στα χνώτα του οδηγού και έναν αφής, ενσωματωμένο στο κουμπί start/ stop του κινητήρα. Ο οποίος θα επιτρέπει ή όχι την εκκίνηση, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του οδηγού και των γύρω του, σε περίπτωση που έχει καταναλώσει αλκόολ.

 

 

Το σύστημα DADSS εξελίσσεται από κοινού με τη NHTSA, την αμερικάνικη υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων και διαφόρων εταιριών του χώρου. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα και εξέλιξή του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε μετά να περάσει στην παραγωγή.

Πηγή:

 

 

 

Σύγκρινε καλύψεις – διάρκεια – τιμές Online και λάβε την ασφάλεια στο mail σου.

 

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall).

 

Share this post