Ολοκληρωμένη Ασφάλεια Κατοικίας

Ολοκληρωμένη Ασφάλεια Κατοικίας

Στο σπίτι μας έχουμε στεγάσει τους κόπους και τα όνειρα μας και έχουμε δημιουργήσει αναμνήσεις.  Είναι ίσως από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε και δεν θέλουμε ούτε φανταζόμαστε ότι κάποιος μπορεί να μας τα πάρει.

Όμως τα πράγματα στη ζωή μπορεί να γίνουν απρόβλεπτα και επειδή καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει πολύ συγκεκριμένη ώστε να προλάβεις να προφυλαχθείς, ασφάλισε και εξασφάλισε την κατοικία σου με μια ολοκληρωμένη ασφάλεια κατοικίας.

 

Συνάπτοντας μια ασφάλεια κατοικίας από 40/έτος, έχεις τις παρακάτω καλύψεις:

*Αφορά οικία 10ετίας, 40τμ, για κεφάλαιο κτιρίου 40.000 ευρώ*

 

Πέρα από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρα, σεισμό, φωτιά) που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στο οίκημα, ζημιές μπορούν να προκληθούν και στο περιεχόμενο αυτού. Σε αντικείμενα, δηλαδή που έχουμε μες στο σπίτι και μπορούν από εξωγενείς παράγοντες να υποστούν φθορές.

 

Για να είμαστε λοιπόν ήρεμοι και να νιώθουμε ασφαλείς μπορούμε να ασφαλίσουμε τόσο το σπίτι μας σαν κτίριο όσο και το περιεχόμενο αυτού.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ετήσια ασφάλιστρα των κατοικιών είναι συνήθως αρκετά χαμηλά. Με το σωστό προγραμματισμό μπορούμε να τα καλύψουμε και να είμαστε ήσυχοι.

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε βέβαιοι και προστατευμένοι από κάθε αναπάντεχο γεγονός.

 

 

 Τι πρέπει να κάνω αν η κατοικία μου είναι ενυπόθηκη;

 

Στην περίπτωση των ενυπόθηκων κατοικιών σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι απαραίτητο. Αρχικά για να πάρετε προσφορά ασφάλισης σχετικά με το ενυπόθηκο πρέπει να γνωρίζετε τι περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο που είτε έχει εκδώσει η τράπεζα μαζί με το δάνειο σας, είτε απαιτεί το πιστωτικό ίδρυμα για την ενυπόθηκη κατοικία σας. Για να έχετε γνώση όλων αυτών πρέπει να ζητήσετε ενημέρωση από το τραπεζικό ίδρυμα. Από εκεί θα μάθετε το ποσό που πληρώνεται για την ασφάλεια και τις καλύψεις που περιλαμβάνει.

 

Τι χρειάζεται για να γίνει η ασφάλιση του ενυπόθηκου;

 

Πρέπει το ακίνητο να περιγράφεται ορθά και λεπτομερώς όπως και στην άδεια. Η ασφαλιζόμενη αξία πρέπει να είναι ακριβής και προσεκτικά υπολογισμένη ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασφάλισης του ακινήτου σε χαμηλότερη αξία που δεν θα δικαιολογεί την υποθήκη του ακινήτου.

 

Προβλέψτε και εξασφαλίστε άμεσα την περιουσία σας.

Share this post