Οι πόλεις αλλάζουν και μαζί τους κι εμείς

Οι πόλεις αλλάζουν και μαζί τους κι εμείς

Ενέργειες για τη προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος γίνονται έντονα το τελευταίο καιρό, με πρωτοπόρο σε αυτή την πρωτοβουλία τη ΜΚΟ “Πόλεις για ποδήλατος- Cities for Cycling”.

Όπως αναφέρει σαν όραμα της “Σαν ενεργό μέλος της European Cyclists’ Federation από τον Ιούνιο του 2014 διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του, μέσα όπως η πραγματοποίηση δράσεων, ακαδημαϊκών ερευνών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε φιλικά -ή και όχι- προσκείμενες προς το ποδήλατο πόλεις.” Συγκεκριμένα στις αρχές του έτους το Ίδρυμα Ωνάση επιχορήγησε την έκδοση εγχειριδίου με τίτλο “Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές” εκδότης του οποίου ήταν η εν λόγω οργάνωση.

Σκοπός του εγχειριδίου είναι να βοηθήσει τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της βιώσιμης κινητικότητας και να τους ενθαρρύνει στην μεταμόρφωση των πόλεων από συμβατικές σε πόλεις ποδηλάτου. Μάλιστα, αναφέρει και τρόπους οργάνωσης των εκστρατειών ευαισθητοποίησης των πολιτών ενώ αναφέρει και συγκεκριμένα παραδείγματα σχεδιασμού βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συγγραφείς του εγχειριδίου ο Βλαστός Θάνος και Μπακογιάννης Ευθύμιος καθηγητές και οι δυο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

“Οι πόλεις αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε κι εμείς”

Σύγκρινε καλύψεις – διάρκεια – τιμές Online

 

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος.

(πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall).

 

Share this post