Να το γυαλίσω ή να το κερώσω;

Να το γυαλίσω ή να το κερώσω;

Γυάλισμα ή κέρωμα να κάνω στο αυτοκίνητο; Έχει διαφορά;

 

Το κέρωμα προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου από τη σκόνη, τη βρωμιά και την ακτινοβολία. Αντίθετα, το γυάλισμα είναι μια ήπια διαδικασία η οποία βοηθάει στο να διορθωθούν ελαττώματα βαφής. Ταυτόχρονα λειαίνει την επιφάνεια και την κάνει να φαίνεται αστραφτερή.

 

Πρακτικά το κέρωμα μπορεί να είναι το επόμενο βήμα από το γυάλισμα καθώς κατά τη διαδικασία του γυαλίσματος αφαιρούμε μια στρώση από την επιφάνεια του οχήματος ώστε να διορθώσουμε ατέλειες και να λειάνουμε την επιφάνεια αντίθετα στο κέρωμα προσθέτουμε μια στρώση ώστε να διατηρηθεί και να προστατευθεί το χρώμα από εξωτερικούς παράγοντες.

 

 

Service αυτοκινήτου σε 7 κινήσεις

Η σωστή συντήρηση του οχήματος μας είναι απαραίτητη

για την μεταφορά μας με ….

 

Διάβασε περισσότερα εδώ

 

 

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε το γυάλισμα σε περιπτώσεις που το χρώμα του οχήματος έχει ήδη αρχίσει να ξεθωριάζει ή όταν έχει γρατσουνιές και θέλουμε να τις καλύψουμε. Οπότε, πριν επιλέξουμε κάποια από τις δυο διαδικασίες πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεται το όχημα σας.

 

Το γυάλισμα είναι σημαντικό να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αντίθεση με το κέρωμα που συνίσταται 3 με 4 φορές το χρόνο και αν αυτό είναι απαραίτητο. Τα καινούργια οχήματα συνηθίζεται να θέλουν μόνο κέρωμα κάτι το οποίο αν γίνεται με τα σωστά υλικά στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα μπορεί να αποτρέψουν μακροχρόνια τη διαδικασία του γυαλίσματος.

 

Πώς θα ξεχωρίσουμε ποια διαδικασία απαιτείται;

  • Το όχημα πρέπει να είναι πλυμένο καλό ώστε να φαίνονται οι ατέλειες στην επιφάνεια του.
  • Αν η επιφάνεια είναι λεία τότε οποιαδήποτε φθορά βρίσκεται κάτω από το υπόστρωμα και χρειάζεται γυάλισμα
  • Αν η επιφάνεια είναι αγρία τότε χρειάζεται κέρωμα.

 

 

Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε διαδικασία και να επιλέξετε απαιτούνται ειδικά υλικά τα οποία βοηθούν το χρώμα του οχήματος και δεν αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Σκοπός είναι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το αμάξι να φαίνεται σαν καινούργιο.

 

Share this post