Μήπως ζεσταθήκατε;

Μήπως ζεσταθήκατε;

Οδεύοντας προς το καλοκαίρι, η θερμοκρασία σταδιακά έχει αρχίσει να ανεβαίνει, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λόγω της πολύωρης χρήσης του οχήματος τους σε ώρες αιχμής έχουν “ανάψει” τον κλιματισμό για να δροσιστούν λίγο. Η οδήγηση κάτω από συνθήκες έντονης ζέστης εκτός από ενοχλητική μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

Τα συστήματα κλιματισμού που διαθέτουν τα οχήματα- όπως κι αυτά που έχουμε σπίτι μας- απαιτούν την ανάλογη φροντίδα και συντήρηση για να είναι αποδοτικά. Επομένως, μια φορά το χρόνο καλό είναι να γίνεται η ανάλογη συντήρηση ή αν παρατηρούμε ότι έχει μειωθεί η απόδοση του ένας ειδικός θα αποκαταστήσει το πρόβλημα άμεσα. Ταυτόχρονα, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μια φορά το μήνα, πρέπει να χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό για να κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο και να ελέγχεται η σωστή λειτουργία του.

Επίσης, ο καθαρισμός του είναι αυτός που προλαμβάνει την απελευθέρωση μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων παραγόντων που έχει εγκλωβίσει το φίλτρο αέρα.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι:

 

 

     Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών μειώνει την απορρόφηση της θερμότητας καθώς αντανακλά ένα μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας. Δείτε περισσότερα εδώ

Share this post