Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Αλκοόλ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Αλκοόλ

20 Οκτωβρίου 2018 ” Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Αλκοόλ” από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς” διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά ταυτόχρονα με την Πανευρωπαϊκή διοργάνωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πανευρωπαϊκά ένας στους τέσσερις θανάτους οφείλεται στο αλκοόλ με ιδιαίτερα επιρρεπής τους νέους σε ηλικία. 20 Οκτωβρίου 2018 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς” με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας  διαθέτει αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις.

Η δράση στηρίζεται κάθε χρόνο από πληθώρα επιχειρήσεων αλλά και εθελοντών, οι οποίο το Σάββατο το βράδυ θα βρίσκονται έξω από 31 συνολικά νυχτερινά κέντρα και θα ενημερώνουν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ. Οι εθελοντές θα ενθαρρύνουν τους νέους να επιλέξουν τον “Οδηγό της παρέας” ο οποίος δεν θα πιει και θα μεταφέρει την παρέα του με ασφάλεια πίσω στο σπίτι. Ο Οδηγός της παρέας θα επιβραβευθεί με αναμνηστικά δώρα. Σε περίπτωση που και ο επιλεγμένος οδηγός καταναλώσει αλκοόλ οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ τον συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσει ταξί ή τα ΜΜΜ.

 

Οι κατά τόπους δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη – συνεργασία των παρακάτω φορέων:

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Responsibility Alliance, Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Δήμος Λαμιέων, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Αμυνταίου, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού, Οργάνωση Τρικάλων «Πράσινη Κιβωτός», Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Χαλκίδας, Equal Society – Κέρκυρα, Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.), Σωματείο Ασφαλιστών Ν. Τρικάλων, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (Εργαστήριο Βιώσιμων και Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων), Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, Α.Λ.Α. Κορινθίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Θεσσαλίας-Παράρτημα Τρικάλων, Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», Τοπικό Τμήμα Χίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ΕΠΑΛ Αλιβερίου, συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων κ.ά. Η Draeger Hellas θα υποστηρίξει τη δράση με τη διάθεση δύο αλκοολομέτρων.

 

Πηγή:

Υπολογισμός Ασφαλίστρων

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος  (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall)

 

Share this post