Δεν θα σκάσουμε αν “σκάσει”

Δεν θα σκάσουμε αν “σκάσει”

Το να σκάσει το λάστιχο του οχήματος σου είναι αρκετά συνηθισμένο και η αλλαγή του αποτελεί μέθοδο ρουτίνας για αρκετούς. Για άλλους πάλι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από ότι φανταζόμαστε! Τι θα χρειαστούμε:

 Ρεζέρβα

 Προειδοποιητικό Τρίγωνο

 Γρύλο

 Κατσαβίδι

 Κλειδί Μπουλονιών

Και η “περιπέτεια” ξεκινά!

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΣΤΙΧΟΥ

 

 

1. Φροντίζουμε να σταματήσουμε σε επίπεδο σημείο που δεν ενοχλεί τη διέλευση άλλων οχημάτων και ανάβουμε τα “αλάρμ”.

2. Τοποθετούμε το προειδοποιητικό τρίγωνο τουλάχιστον 30 μ πριν το όχημα μας και με πλήρη ορατότητα από τα άλλα οχήματα.

3. Βγάζουμε τα εργαλεία από το όχημα μας (ρεζέρβα, γρύλο, κατσαβίδι, κλειδί μπουλονιών)

4. Τοποθετούμε τάκους ή μεγάλες πέτρες -που θα κάνουν την ίδια δουλειά – στο λάστιχο που βρίσκεται απέναντι από το σκασμένο.

5. Απομακρύνουμε το κάλυπτρο της ζάντας, εάν υπάρχει. Χρησιμοποιώντας το ειδικό κλειδί αρχίζουμε να χαλαρώνουμε τα μπουλόνια, χωρίς να τα αφαιρέσουμε εντελώς.

6. Τοποθετούμε το γρύλο. Στα περισσότερα οχήματα, τοποθετείται σε κάποια βάση που βρίσκεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Εάν όμως δεν είστε σίγουροι συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών του οχήματος.

7. Αφού σιγουρευτείτε ότι ο γρύλος έχει τοποθετηθεί σωστά, αρχίζουμε να ανυψώνουμε το όχημα μας τόσο ώστε να μην ακουμπάει το λάστιχο στο έδαφος.

8. Αφαιρούμε τα παξιμάδια από τις βίδες και αφαιρούμε το σκασμένο λάστιχο. Στη θέση του τοποθετούμε τη ρεζέρβα.

9. Αφού την τοποθετήσουμε σωστά και την ευθυγραμμίσουμε με τις βίδες, τοποθετούμε τις βίδες και τα παξιμάδια και τα βιδώνουμε.

10.Κατεβάζουμε το όχημα από το γρύλο, σφίγγουμε τα παξιμάδια, μαζεύουμε εργαλεία και το σκασμένο λάστιχο και είμαστε έτοιμοι.

 

    Τελικά; Είναι απλό;

Αν βέβαια, εξακολουθείς να πιστεύεις πως δεν μπορείς να το κάνεις μόνος ή δεν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία πρόσθεσε στο ασφαλιστήριο σου την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας.

 

Υπολογισμός Ασφαλίστρων

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος. (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall)

 

Share this post