Δεύτερο σπίτι μας, το αυτοκίνητο

Δεύτερο σπίτι μας, το αυτοκίνητο

Γύρισες από διακοπές; Μην αφήσεις το αμάξι σου χωρίς έναν έλεγχο και ένα καλό καθάρισμα!

Κατά τη διάρκεια των διακοπών το αυτοκίνητο μας ταλαιπωρείται ιδιαίτερα και ας μην το καταλαβαίνουμε. Το αυτοκίνητο δεν λερώνεται μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Όσο προσεκτικοί και αν είμαστε η σκόνη, η άμμος και το αλάτι έχει τρυπώσει για τα καλά σε σημεία που ίσως εμείς να μην μπορούμε να δούμε αν δεν το ψάξουμε ενδελεχώς. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διατηρούμε καθαρό εντός του αυτοκινήτου είναι το εσωτερικό της καμπίνας, το οποίο συνηθίζουμε να προσέχουμε τοποθετώντας πατάκια τα οποία συγκρατούν τη σκόνη, την άμμο και το χώμα διατηρώντας καθαρή την εργοστασιακή μοκέτα του οχήματος μας.

Ταυτόχρονα, τα καθίσματα είναι αυτά τα οποία λερώνονται εξίσου σύντομα με τα πατάκια με λεκέδες όπως αυτούς που αφήνει το νερό της θάλασσας όταν στεγνώσει πάνω τους και όχι μόνο. Ένας καλός τρόπους για να διατηρήσουμε καθαρά τα καθίσματα είναι να έχουμε καλύμματα που θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε και να πλύνουμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης, μετά τις διακοπές καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος σε ελαστικά και ζάντες καθώς και αυτά ταλαιπωρούνται στους επαρχιακούς δρόμους από το χώμα τις πέτρες και οτιδήποτε άλλο μπορούν να συναντήσουν στο “δρόμο” τους όπως καρφιά και γυαλιά. Επομένως η πίεση των ελαστικών και οι ζάντες είναι τα πρώτα που πρέπει να κοιτάξουμε ώστε να επιβεβαιωθεί το σωστό σχήμα τους, αν υπάρχει κάποια φθορά (σπάσιμο-ράγισμα) ή αν υπάρχει σχηματισμός σκουριάς.

Ας μη ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο είναι το δεύτερο σπίτι μας καθώς οι περισσότεροι περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό και γι’ αυτό πρέπει να του δίνουμε τη φροντίδα και την προσοχή που του αρμόζει.

 

 

Σύγκρινε καλύψεις – διάρκεια – τιμές Online

 

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος.

(πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall).

 

 

Share this post