Αυτοκίνητα χωρίς παθογόνους μικροοργανισμούς

Αυτοκίνητα χωρίς παθογόνους μικροοργανισμούς

 

Η εξέλιξη των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σε ένα αυτοκίνητο είναι ταχύτατη. Συνεχώς οι εταιρείες αναζητούν τρόπους να παρέχουν υψηλής ποιότητας μετακινήσεις στους οδηγούς και στους συνεπιβάτες.

 

Φροντίζουν για τη δημιουργία καθισμάτων που κάνουν μασάζ ή που εκλύουν αρώματα προκειμένου να παρέχουν άνετο και πολυτελές περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με έρευνες περνάμε τουλάχιστον 300 ώρες το χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο μας. Η τελευταία τάση είναι να δημιουργηθούν οχήματα τα οποία θα σε προστατεύουν από τα μικρόβια όταν είσαι μέσα σε αυτά.

 

Η Jaguar Land Rover χρησιμοποιώντας υπεριώδη τεχνολογία (UV-C), η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο κύκλωμα του συστήματος κλιματισμού και να δρα με σκοπό την εξουδετέρωση των μικροβίων.

 

Η τεχνολογία UV-C χρησιμοποιείται χρόνια για την απολύμανση του νερού και το φιλτράρισμα του αέρα.

 

Το πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα αυτό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου περιγράφεται αναλυτικά στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Πηγή: Jaguar Land Rover

 

Τα βακτήρια, οι υιοί και άλλοι αλλεργιογόνοι παράγοντες εισέρχονται στο σύστημα του air condition. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί εκτίθενται στο σύστημα UV-C. Έπειτα, η μοριακή δομή του παθογόνου οργανισμού, καταστρέφεται. Τέλος, καθαρός αέρας ελευθερώνεται στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

 

Προβλέπεται λοιπόν, να δημιουργηθεί ασφαλές περιβάλλον εντός των αυτοκινήτων που θα μας προσφέρει προστασία από τα μικρόβια.

 

Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στην μείωση της εξάπλωση ιώσεων κατά τη χειμερινή περίοδο και θα μας κρατήσει υγιείς καθώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε εντός του οχήματος.

Share this post