Αντιμετωπίζοντας ένα τροχαίο ατύχημα

Αντιμετωπίζοντας ένα τροχαίο ατύχημα

Ένα ατύχημα με το όχημα μας σίγουρα δεν είναι μες στο πρόγραμμα αλλά δεν είναι και σπάνιο να συμβεί. Η πληθώρα οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά αυξάνει σημαντικά το ενδεχόμενο της σύγκρουσης, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ψύχραιμοι και ενημερωμένοι.

Σε περίπτωση λοιπόν που εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα υπάρχουν τα εξής σενάρια:

α) Αν δεν υπάρχει τραυματισμός ενημερώνουμε τη Φροντίδα Ατυχήματος. Τα τηλέφωνα της αναγράφονται πάνω στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας.

β) Αν δεν αναγνωρίζει κανείς την υπαιτιότητα ή αν το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο: Στις περιπτώσεις αυτές εκτός από τη Φροντίδα Ατυχήματος πρέπει να ενημερωθεί και η Τροχαία, η οποία θα καταγράψει το συμβάν.

γ) Αν το άλλο όχημα εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος πρέπει να ενημερωθεί η τροχαία.

δ) Αν υπάρχει τραυματισμός, πρέπει να ενημερωθούν η Τροχαία, η Φροντίδα Ατυχήματος αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ ή/και η πυροσβεστική αν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να ακολουθήσετε με ακρίβεια τις διαδικασίες που αντιστοιχούν σε κάθε περίπτωση. Επίσης, μη ξεχνάς ότι μπορείς απλά να καλέσεις τον προσωπικό σου ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος θα σε κατευθύνει άμεσα και υπεύθυνα για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Share this post