Πώς καλύπτεστε από τα φυσικά φαινόμενα

Πώς καλύπτεστε από τα φυσικά φαινόμενα

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που φυσικά φαινόμενα δεν μπορούν να περιοριστούν και περιουσίες πολλών ανθρώπων έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Αν διαθέτετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο τότε πρέπει να γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις καλύπτεστε.

Σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων:

Αν στις καλύψεις έχετε συμπεριλάβει “Φυσικά Φαινόμενα”  τότε αποζημιώνεστε για ζημιές στο ασφαλισμένο όχημα που προκαλούνται από πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι και σεισμό.

Κάποιες ασφαλιστικές καλύπτουν και την περίπτωση των ζημιών που θα προκληθούν λόγω δυνατών ανέμων με την προϋπόθεση ότι οι άνεμοι που πνέουν είναι άνω των οκτώ μποφόρ. Ανάλογα την πολιτική της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας ενδέχεται η κάλυψη για σεισμό να είναι διαφορετική από αυτή των φυσικών φαινομένων και να πρέπει να αναγράφεται ξεχωριστά.

Δεν καλύπτονται : ζημιές που θα προκληθούν στο ασφαλισμένο όχημα από σεισμό, ηφαιστειακή έκρηξη, παλιρροϊκό κύμα, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα και παγετό. Επίσης, δεν καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν όταν κατά τη στιγμή της ζημιάς το ασφαλισμένο όχημα δεν είχε κλειστά όλα τα ανοίγματα (πόρτες, παράθυρα και οροφές). Τέλος, εξαιρούνται ζημιές στα μη συνηθισμένα εξαρτήματα και στον εξοπλισμό του ασφαλισμένου οχήματος.

Καλύπτεστε επίσης σε περίπτωση “Πυρκαγιάς” αν αυτό αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας. Αποζημιώνεστε για ζημιές στο ασφαλισμένο όχημα που προκαλούνται από πυρκαγιά, έκρηξη ή πτώση κεραυνού. Η πυρκαγιά δεν καλύπτεται μόνο στις περιπτώσεις που προκλήθηκε με δόλο ή βαριά αμέλεια, σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή ή ανατροπή του ασφαλισμένου οχήματος, μεταφορά ή αποθήκευση εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς θα πρέπει να καλέσετε σε βοήθεια τις αρμόδιες αρχές και να ενημερώσετε την ασφαλιστική εταιρεία εντός 8 ημερών για το συμβάν. Αν στο ασφαλιστήριο σας δεν περιλαμβάνονται οι ανωτέρω καλύψεις μπορείτε να προσθέσετε ανα πάσα στιημή ή στη λήξη του ασφαλιστηρίου σας.

 

Σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικιών και επιχειρήσεων:

Καλύπτεστε για τα παρακάτω μόνον εάν αναγράφονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

Πυρκαγιά: καλύπτεται η ζημιά που προκαλείται από φωτιά που συνοδεύεται από φλόγα και προκλήθηκε χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη εστία ή εγκατέλειψε αιφνίδια την εστία και επεκτείνεται.

Πυρκαγιά από δάσος: καλύπτονται οι υλικές ζημιές συνέπεια μετάδοσης πυρκαγιάς από δάσος ή δένδρα δάσους ή θάμνους, δασώδεις ή θαμνώδεις εκτάσεις κλπ.

Ζημιές πυρός εκ πτώσεως κεραυνού: καλύπτονται οι άμεσες και ορατές ζημιές στα ασφαλιζόμενα αντικείμενα από πτώση κεραυνού.

Θύελλα-Καταιγίδα & Πλημμύρα: καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν στην ασφαλιζόμενη περιουσία από θύελλα, καταιγίδα, πλημμύρα.

Σεισμός: καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλιζόμενα αντικείμενα και οφείλονται άμεσα σε σεισμό ή/και πυρκαγιά ή παλιρροϊκό κύμα ή καθίζηση/κατολίσθηση ως επακόλουθα του σεισμού.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ενυπόθηκες κατοικίες πρέπει υποχρεωτικά να είναι ασφαλισμένες για τις ανωτέρω καλύψεις. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς θα πρέπει να καλέσετε σε βοήθεια τις αρμόδιες αρχές όπως την πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς και έπειτα να γνωστοποιήσετε το συμβάν στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Το ετήσιο κόστος ασφάλισης της κατοικίας ή της επιχείρησης σας είναι μικρό και μπορεί να φανεί σωτήρια κίνηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Σε κάθε περίπτωση η αποζημίωση που λαμβάνετε σχετίζεται άμεσα με τα ασφαλιστικά όρια και με ανώτατο ποσό αυτό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

 

Υπολογισμός Ασφαλίστρων

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο 210 97 07 047 ή να μας επισκεφθείτε στη Λ. Βουλιαγμένης 291, Αγ. Δημήτριος  (πλησίον σταθμό μετρό Metro Mall)

 

Share this post