Η προσπέραση με σύνεση και ασφάλεια

Η προσπέραση με σύνεση και ασφάλεια

Καθημερινά πλέον ακούμε για ατυχήματα, οι αιτίες των οποίων ποικίλλουν. Μια από τις βασικές εξ’ αυτών είναι η προσπέραση. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας έχουν αναγκάσει να είμαστε, ακόμα, και στην οδήγηση νευρικοί και βιαστικοί. Αυτό συνεπάγεται πολλές φορές να “ξεχνάμε” τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ή να υπερτιμάμε τις δυνατότητες του οχήματος μας. Η προσπέραση μπορεί να πραγμοτοποιηθεί άφοβα και ακίνδυνα κάτω από ορισμένες συνθήκες όπως για παράδειγμα ότι κατά κανόνα προσπερνάμε το προπορευόμενο όχημα από αριστερά. Κάποια μικρά αλλά σημαντικά σημεία τα οποία πρέπει να ακολουθούνται για ασφαλή προσπέραση,επίσης, είναι τα εξής:

– Η ειδοποίηση των υπολοίπων οδηγών που βρίσκονται γύρω μας ανάβοντας φλας-μια κίνηση, η οποία υποδηλώνει το σκοπό μας, ο έλεγχος από τους καθρέπτες μας και ο έλεγχος στο απέναντι ρεύμα.

– Ο έλεγχος αν στο σημείο που βρισκόμαστε επιτρέπεται η προσπέραση,

– Στην πραγματικότητα χρειάζεται να διανύσουμε περισσότερα χιλιόμετρα για να προσπεράσουμε το προπορευόμενο όχημα από όσα νομίζουμε, επομένως πρέπει να επιλέξουμε τη σωστή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων μας, η οποία θα μας δώσει την απαιτούμενη επιτάχυνση.

Πρέπει να θυμόμαστε πως η προσπέραση από δεξιά επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. (π.χ: όταν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα πως θα στρίψει δεξιά και έχει μετακινήσει το όχημα του προς αυτή την κατεύθυνση)

Ακολουθώντας τους κανόνες και οδηγώντας υπομονετικά μπορούμε να κινούμαστε με σιγουριά, φροντίζοντας τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και των γύρω μας.

Share this post