Φροντίδα Ατυχήματος

Η Φροντίδα Ατυχήματος είναι μια κάλυψη, η οποία περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο ασφάλισης, στην πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών. Σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα, η Φροντίδα Ατυχήματος είναι υπεύθυνη για την καταγραφή του συμβάντος και τη μεταφορά του οχήματος σας στο κοντινότερο συνεργείο ή για την επί τόπου επισκευή του αν αυτό είναι εφικτό. Η συγκεκριμένη κάλυψη, απαλλάσσει των ασφαλισμένο από γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ με ένα μόνο τηλέφωνο «ενεργοποιείται».

Η Οδική Βοήθεια αναλαμβάνει την επισκευή ή ρυμούλκηση του οχήματος σου όχι μόνο σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και σε περίπτωση μηχανικής βλάβης. Πολλές φορές συγχέεται με τη Φροντίδα Ατυχήματος η οποία δεν θα σε καλύψει σε περίπτωση μηχανικής βλάβης, ενεργοποιείται μόνο κατ’οπιν ατυχήματος.

« Aπό μηχανής Θεός »

Τροχαίο ατύχημα, τι να κάνω;

Στις μέρες μας, λόγω τις πληθώρας των οχημάτων και της ταχύτητας των ρυθμών ζωής μας η εμπλοκή σε ένα ατύχημα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ακόμα όμως και σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να νιώθουμε ψύχραιμοι και ασφαλής.

Αποδοχή υπαιτιότητας

Σε αυτήν την περίπτωση, καλούμε τη Φροντίδα Ατυχήματος ή τον προσωπικό μας ασφαλιστικό σύμβουλο να μας δώσει οδηγίες. Αν δεν καλέσουμε και αποχωρήσουμε από το χώρο του συμβάντος πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει Αριθμό Κυκλοφορίας του άλλου οχήματος, τηλέφωνο και στοιχεία του οδηγού. Έπειτα μέσα σε 8 ημέρες από το συμβάν πρέπει να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία.

Μη Αποδοχή υπαιτιότητας

Εκτός από τη Φροντίδα Ατυχήματος που την καλούμε για να καταγραφεί το συμβάν, καλούμε και την Τροχαία. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στην περίπτωση που το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο. Το συμβάν καταγράφεται και από την τροχαία.

Τροχαίο με τραυματισμό 

Φροντίζεται άμεσα να κληθούν οι πρώτες βοήθειες- ΕΚΑΒ. Έπειτα καλείτε Τροχαία και Φροντίδα Ατυχήματος χωρίς να μετακινηθείτε εσείς ή τα οχήματα σας από το σημείο του συμβάντος. Θα πρέπει να θυμάστε να τοποθετήσετε τρίγωνο ώστε να προειδοποιεί τα διερχόμενα οχήματα.

Θραύση Κρυστάλλων
Σε περίπτωση Θραύσης καλείτε τη Φροντίδα Ατυχήματος ώστε να δηλώσετε το συμβάν και να ενημερωθείτε για τα συνεργαζόμενα συνεργεία επισκευής της ζημιάς ή καλείτε εμάς για να σας καθοδηγήσουμε.
Κλοπή / Πυρκαγιά
Για την κλοπή καλείτε την αστυνομία ή δηλώνετε το συμβάν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, την Πυροσβεστική και την αστυνομία σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης πρέπει να ενημερώσετε την Φροντίδα Ατυχήματος.
Πριν από κάθε ταξίδι
ελέγχουμε Πίεση ελαστικών, Στάθμη Λαδιών, Υγρά Οχήματος (συμπεριλαμβανομένων και των υαλοκαθαριστήρων), Απαραίτητα Έγγραφα (Άδεια, Δίπλωμα, Ασφάλεια, Κτέο), Φαρμακείο, Τρίγωνο, Πυροσβεστήρες, Φώτα.

Η Οδική & Ταξιδιωτική Βοήθεια σας παρέχει τη δυνατότητα επισκευής- αν είναι εφικτό- του οχήματος σας επί τόπου ή τη ρυμούλκηση αυτού.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα Ε.Ι.Χ  η οδική βοήθεια κοστίζει 16/εξάμηνο, 30/ετος εντός Ελλάδος ή για Ελλάδα και Ευρώπη 18/εξαμηνο, 34/έτος.

 

Για την τελική διαμόρφωση της τιμής, σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία του οχήματος.

Δεν θα σκάσουμε αν «σκάσει»

Το να σκάσει το λάστιχο του οχήματος σου είναι αρκετά συνηθισμένο και η αλλαγή του αποτελεί μέθοδο ρουτίνας για αρκετούς. Για άλλους πάλι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από ότι φανταζόμαστε!

Μ’ένα click η ασφάλεια δίπλα σου άμεσα και υπεύθυνα.