Ασφάλεια σκάφους, για το δικό σου θαλάσσιο τρόπο ζωής

Ασφάλεια σκάφους, για το δικό σου θαλάσσιο τρόπο ζωής

 

Υπάρχει ένα διάσημο ρητό, που δηλώνει ότι: ” οι δύο πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής ενός ιδιοκτήτη σκάφους είναι η ημέρα που αγοράζουν ένα σκάφος και την ημέρα που το πουλάνε.”

 

Δυστυχώς για πολλούς το τελευταίο είναι αλήθεια. Ένα σκάφος χρειάζεται την περιποίηση και την προσοχή που του ταιριάζει ενώ απαιτείται και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να μπορεί να πλεύσει.

 

Μπορούμε όμως να αναρωτηθούμε. Θα ισχύει κάτι τέτοιο αν οι ιδιοκτήτες ενός σκάφους ήταν σωστά ενημερωμένοι;

 

Υπάρχει κανείς που να μη λατρεύει τις καλοκαιρινές διακοπές; Οι διακοπές για αρκετούς αποκτούν μεγαλύτερο νόημα όταν τις κάνουν με  σκάφος.

 

Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο περισσότερο σκεφτόμαστε θαλάσσιες αποδράσεις. Άλλωστε για κάποιους είναι τρόπος ζωής

 

Εάν το διαθέτεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πας παντού με αυτό.

 

Στην Insurance Motors, επιθυμούμε η εμπειρία σου σαν ιδιοκτήτης να είναι ευχάριστη κάθε μέρα που περνάει.  Γι΄αυτό συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενός σκάφους.

 

 

Οι βασικές καλύψεις που θα περιλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο είναι οι εξής:

 

 Αστική Ευθύνη για Σωματικές Βλάβες ή θάνατο επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία με όριο ευθύνης 50.000 ευρώ/ άτομο και 500.000/ γεγονός συνολικά.

 

 Αστική Ευθύνη για Υλικές Ζημιές επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία με όριο ευθύνης 15.000 ευρώ

 

 Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. Καλύπτεται η ευθύνη του ασφαλιζόμενου για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και καλύπτει τα έξοδα απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής έως 150.000 ευρώ.

 

Σαφώς μπορούν να προστεθούν και καλύψεις όπως κλοπή ή/και Ίδιες Ζημιές για ολοκληρωμένη κάλυψη του σκάφους εντός και εκτός θαλάσσης.

 

 

Επιπλέον, προσφέρεται Νομική Προστασία Σκάφους η οποία καλύπτει δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων έως 2.000 ευρώ και προσφέρει:

 

 

 Διεκδίκηση Αποζημιώσεων

 

 

 Ποινική Υπεράσπιση (η κάλυψη δεν ισχύει εκτός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων)

 

 Αν χρησιμοποιείται το σκάφος σας για οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ, μη ξεχάσετε να το δηλώσετε πριν τη σύναψη του ασφαλιστηρίου.

 

 

Μη διστάσετε να ζητήσετε προσφορά ασφάλισης από την Insurance Motors, o προσωπικός σας ασφαλιστικός σύμβουλος θα σας ενημερώσει άμεσα για τις επιλογές που έχετε.

Share this post